Sinoć otvoren memorijalni ženski košarkaški turnir „Davorin Popović Dačo“

U novoizgrađenoj sportskoj dvorani na Jezeru (Ulica Patriotske lige) u srijedu, 4. oktobra 2017. godine otvoren je 13. Memorijalni košarkaški turnir „Davorin Popović Dačo“. Košarkaški turnir kojeg godinama uspješno organizuje Ženski košarkaški klub „Željezničar“, u znak sjećanja na legendarnog sportistu i pjevača grupe „Indexi“, svečano je otvorila predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.
Sinoć otvoren memorijalni ženski košarkaški turnir „Davorin Popović Dačo“

Pomenuta općina je finansijski podržala održavanje ovog turnira, na kojem učestvuju ženske košarkaške ekipe „Mladi Krajišnik“, „Livno“, „Jedinstvo“, i „Željezničar“ kao domaćin. Kako je planirano, organizatori turnira će zajedno sa njihovim gostima položiti cvijeće u parku kod FIS-a, ispred spomenika Davorinu Popoviću i Mirzi Delibašiću, nakon čega će obići i gradsko groblje Bare, gdje će položiti cvijeće i odati počast Davorinu Popoviću, koji je umro prije 16 godina u Sarajevu i sahranjen 20. juna 2001. godine u Aleji velikana na Barama.

 

Finalne utakmice košarkaškog turnira će biti odigrane u četvrtak, 5. oktobra 2017. godine kada će biti i zvanično proglašenje pobjednika.

 

U ime Općine Centar svečanom otvaranju turnira je također prisustvovao i vijećnik Nuko Grebović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti