Općina Centar sufinansira utopljavanje zgrade OŠ „Isak Samokovlija“

Krajem septembra radnici građevinske firme „Debos“ su započeli postavljanje termo fasade na objekat Osnovne škole „Isak Samokovlija“ na Marijin dvoru (Fra Anđela Zvizdovića 1).
Općina Centar sufinansira utopljavanje zgrade OŠ „Isak Samokovlija“

Vrijednost ovog projekta iznosi 600.000 KM, a sredstva su obezbijedili Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Osim postavljanja nove fasade, planirana je zamjena dotrajale vanjske stolarije. Ovaj projekat se realizira u okviru najvećeg projekta energijske efikasnosti u BiH, BEEP (Bosnia Energy Efficiency Project).


S obzirom da je u septembru započela nova školska godina i da veliki broj učenika koji pohađaju ovu školu svakodnevno prolaze pored gradilišta, planirano je da radovi budu okončani u što kraćem vremenskom roku.

 

U okviru projekta povećanja energetske efikasnosti objekata na svom području Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu za projekte utopljavanja objekata škola i vrtića na teritoriji općine iz svog budžeta izdvojila 330.000 KM.

 

Osim pomenutog projekta utopljavanja objekta ove škole, Općina Centar je tokom proteklih nekoliko godina izdvojila 123.000 maraka za sanaciju školskog objekta, te opremanje kabineta i učionica u ovoj školi, a kako je najavio i načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić takva praksa će biti nastavljena i u budućnost, te dodao da je u ovogodišnjem općinskom budžetu za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na području općine Centar, izdvojeno skoro 4,3 miliona maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti