Općina Centar želi unaprijediti saradnju sa UNDP

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima u ponedjeljak 2. oktobra 2017. godine primio u radnu posjetu predstavnike Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) iz Bosne i Hercegovine Samira Omerefendića, Selmu Osmanagić-Agović i Sanju Bokun.
Općina Centar želi unaprijediti saradnju sa UNDP

Razgovarano je o dosadašnjoj, po ocjeni sugovornika, veoma uspješnoj saradnji Općine Centar i ureda UNDP u BiH. Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom kazao da želi unaprijediti saradnju, najviše zbog dobrobiti građana koji su krajnji korisnici projekata koje realizuju Općina i UNDP.

 

–Prije svega možete nam pomoći na način da našim službenicima prezentirate nova saznanja kada je u pitanju metodologija rada, posebno sa nevladinim sektorom, a koju je ured UNDP napravio na osnovu iskustava evropskih zemalja koje imaju duže i bogatije iskustvo u radu sa pomenutim sektorom. Također mi smo spremni podijeliti i svoje iskustvo koje imamo kao jedinica lokalne samouprave, objasnio je načelnik Ajnadžić. 

 

Ovom prilikom je razgovarano i o projektu koji je pokrenula Općina Centar prije dvije godine, a radi se o projektu samozapošljavanja mladih i pokretanju vlastitog biznisa mladih sa područja općine Centar.

 

Današnjem sastanku su u ime Općine Centar također prisustvovali Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za finansije, te Zakira Šero i Jasmina Fazlić u ime Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti