U Centru za kulturu počinje festival „Hajde svijete budi dijete“

Pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, Javna ustanova „Centar za kulturu“ organizira tradicionalni 10. dječiji festival „Hajde svijete budi dijete“ koji će biti održan od 3. do 7. oktobra 2017. godine, na sceni Centra za kulturu u Jelićevoj 1.
U Centru za kulturu počinje festival „Hajde svijete budi dijete“

Dječiji festival „Hajde svijete budi dijete“, koji nije takmičarskog karaktera, ima za cilj da putem pozorišta za djecu i mlade uvodi najmlađe generacije u teatarsku umjetnost, sa posebnim akcentom na pedagošku dimenziju programa, promovišući toleranciju, dijalog, mir, humaniji odnos prema drugovima, porodici, prirodi...

 

Ovogodišnji dječiji festival počinje u utorak, 3. oktobra u 12 sati predstavom „Bremenski muzikanti“ u izvedbi glumaca Pozorišta mladih Sarajevo. Drugog dana festivala, 4. oktobra u 12 sati na programu je predstava „Put do čarolije“ koju će izvesti glumci Narodnog pozorišta Zenica.

 

U četvrtak, 5. oktobra u 11 sati je predstava „Škola za klovnove“ kojom će se predstaviti Dječije pozorište iz Kruševca. Pozorište lutaka iz Mostara će u petak, 6. oktobra 2017. godine u 12 sati izvesti predstavu „Mačak u čizmama“. Zadnjeg dana ovogodišnjeg festivala „Hajde svijete budi dijete“, 7. oktobra u 12 sati bit će izvedena predstava „Zapadna Nigdilija“ u izvedbi Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

 

Uz generalno pokroviteljstvo Općine Centar, koja je osnivač Javne ustanove „Centar za kulturu“', ovaj dječiji festival su pomogli Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti