Održana tradicionalna manifestacija „Dan prvačića“

Na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu 29. septembra 2017. godine održana je svečana manifestacija „Dan prvačića“ koju je za 592 učenika prvog razreda iz svih 11 osnovnih škola iz Centra upriličila Općina.
Održana tradicionalna manifestacija „Dan prvačića“

U ime Općine Centar manifestaciji je prisustvovao načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.

 

Realizatori ove tradicionalne, 15. po redu manifestacije, su Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ u saradnji sa Službom Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport. Cilj projekta je kroz muziku, igru i zabavu učenicima prvih razreda poželjeti sretan početak školovanja.

 

Voditelj programa Mario Drmać je prilikom ulaska djece, učiteljica i učitelja na stadion predstavljao mališane iz svih 11 osnovnih škola, koji su nosili majice i balone u boji kojom su predstavljali svoje škole, a dočekivali su ih i klovnovi koji su svojim šalama mamili osmijehe na lica i djece i roditelja. Na stadion Koševo su prvo ušla 22 prvačića Osnovne škole „Hasan Kaimija“, zatim iz OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ 42 prvačića, OŠ „Safvet-beg Bašagić“ (81), OŠ „Nafija Sarajlić“ (71), OŠ „Alija Nametak“ (62), OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ (24), OŠ „Hasan Kikić“ (40), OŠ Katoličkog školskog centra (85), OŠ „Isak Samokovlija“ (70), OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ (67) i OŠ „Vladislav Skarić“ (28).

 

Načelnik Ajnadžić je pozdravio učenike, njihove nastavnike i roditelje i zaželio mališanima uspješan početak školovanje.

 

-Zaista sam sretan što danas imam priliku poželjeti sretno školovanje najmlađim učenicima. Nadam se da ćemo u narednim godinama imati i veći broj osnovaca. Ulaganje u obrazovanje i naše najmlađe je najisplativija investicija, a Općina Centar će u narednom periodu još jače podržati obrazovanje najmlađih. Pripremili smo još nekoliko projekata namijenjenih osnovcima i u narednom periodu ćemo početi njihovu realizaciju, istakao je Ajnadžić.

 

Prvačići i gosti koji su bili smješteni na tribinama stadiona uživali su u zabavnom programu u kojem su nastupili učenici škola „Safvet-beg Bašagić“, „Musa Ćazim Ćatić“ i „Isak Samokovlija“ kao i popularni bosanskohercegovački muzičar za djecu Latif Moćević.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti