Započeli radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, odabrane putem javnog poziva kao najpovoljniji izvođač radova, započeli su u četvrtak 28. septembra 2017. godine radove na izgradnji nove saobraćajnice koja će povezivati dva, do sada razdvojena, dijela ulice Maria Mikulića na Koševskom brdu, čime će ova ulica nakon 38 godina izgubiti status „slijepe ulice“.
Započeli radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića

Početku radova osim građana, predstavnika izvođača i nadzora, u ime Općine Centar prisustvovali su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i saradnici.

 

Naime, početak nove saobraćajnice će se nalaziti između brojeva 48 i 71, dok će na drugom kraju biti spojena na postojeću cestu kod broja 63. Projekat finansira Općina Centar sa 97.223,83 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

-Ulica Marija Mikulića se sastoji iz dva slijepa kraka sa prekidom dužine oko 70 metara. Na trom prekidu je planirana izgradnja nove saobraćajnice širine tri metra, gdje će se saobraćaj odvijati u oba smjera. Također, planirana je izgradnja potpornih i ogradnih zidova, te prostora za kretanje pješaka, pojasnio je Nermin Čilaš iz građevinske firme Grakop, koja je zadužena za izvođenje radova.

 

Hajrija Cerović, jedna od stanovnica Ulice Marija Mikulića nije krila oduševljenje zbog početka dugo očekivanih radova.

 

-Neopisivo sam sretna zbog početka radova jer godinama nemamo prilaz svojim domovima. Najgore je što u slučaju potrebe nije moguć prilaz hitnoj pomoći i vatrogascima. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su imali sluha za naše potrebe, istakla je Cerović.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da se realizaciji ovog projekta pristupilo kako bi se udovoljilo zahtjevu građana sa ovog dijela Koševskog brda koji su imali otežan pristup svojim domovima i da je posebno sretan kada vidi da su oni zadovoljni zbog početka realizacije projekta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti