Otvoreno osmo obnovljeno košarkaško igralište u krugu OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“

U prisustvu velikog broja učenika i nastavnika, a u okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizira istoimeno Udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u četvrtak 28. septembra 2017. godine u krugu Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ u naselju Koševsko brdo otvoren je osmi obnovljeni teren za basket.
Otvoreno osmo obnovljeno košarkaško igralište u krugu OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar čini sve napore kako bi u što kraćem vremenskom periodu sve sportske plohe stavila u funkciju.

 

-Opredijeljeni smo da pravimo uslove za jedan sportski, odnosno zdrav život. Osim ovog košarkaškog terena, planiramo u krugu ove škole napraviti igralište „Ciciban“ a sve u cilju da vi, draga djeco, provodite svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način. Također, Općina Centar je izdvojila sredstva za sanaciju fiskulturne sale u vašoj školi. Želimo ulagati u obrazovanje mladih jer to je investicija koja se uvijek isplati, kazao je Ajnadžić.

 

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić je uručenjem lopte učenicima pomenute škole zvanično otvorila obnovljeno igralište.

 

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Samir Avdić se u ime Udruženja „Jesi li za basket“ još jednom zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali značaj ovog projekta i podržali obnovu košarkaških igrališta, te izrazio nadu da će i drugi slijediti primjer ove lokalne zajednice s ciljem obnavljanja košarkaških igrališta u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Direktor Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Edin Smajić uručio je zahvalnice za realizaciju projekta obnove košarkaškog terena načelniku Ajnadžiću i predstavnicima Udruženja „Jesi li za basket“.

 

-Moram naglasiti da je ovo samo jedan od vidova pomoći koji nam Općina pruža, a to pokazuje koliko je ovoj lokalnoj zajednici stalo do odgoja i obrazovanja naših najmlađih stanovnika, istakao je Smajić.

 

U ime Općine Centar otvaranju igrališta je prisustvovao i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Sulejman Haljevac.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti