U nedjelju izbori za savjete mjesnih zajednica Općine Centar

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 14. redovnoj sjednici, održanoj 27. jula 2017. godine, donijelo Odluku o raspisivanju izbora za savjete mjesnih zajednica na području općine Centar i imenovalo Komisiju za provođenje ovih izbora.
U nedjelju izbori za savjete mjesnih zajednica Općine Centar

Komisija je donijela odluku da se izbori za savjete mjesnih zajednica na području općine Centar održe u nedjelju, 1. oktobra 2017. godine u periodu od 7 do 19 sati, na biračkim mjestima utvrđenim rješenjem izborne komisije za provođenje izbora.

 

Građani ove lokalne zajednice na pomenutim izborima imaju priliku izabrati svoje predstavnike, tajnim glasanjem, sa mandatom te pravima i obavezama propisanim Statutom Općine Centar i Pravilima mjesnih zajednica Općine Centar Sarajevo.

 

Naime, Pravilima mjesne zajednice Općine Centar utvrđeno je da se izbori za članove savjeta mjesnih zajednica održavaju u roku od godine dana po održavanju izbora za Općinsko vijeće.

 

U savjete mjesnih zajednica „Koševsko brdo“ i „Marijin dvor-Crni vrh“ će se birati po 9 članova, u MZ „Ciglane-Gorica“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Mejtaš-Bjelave“ i „Trg oslobođenja-Centar“ po osam, u MZ „Džidžikovac-Koševo I“ sedam članova savjeta, u mjesnim zajednicama „Bardakčije“, „Park-Višnjik“, „Skenderija-Podtekija“ i „Soukbunar“ po šest članova, a u mjesne zajednice „Betanija-Šip“, „Breka“, „Koševo II“, Donji Velešići“ i „Pionirska dolina-Nahorevo“ po pet članova savjeta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti