Završni radovi na opremanju sportske plohe na Šipu

Ukoliko dozvole vremenske prilike tokom ove sedmice je planirano da radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ okončaju radove na postavljanju zaštitne ograde i rekvizita na sportskom igralištu izgrađenom u Ulici branilaca Šipa do broja 21. Općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je obišao radove zajedno sa vijećnicima Općinskog vijeća Centar i tom prilikom najavio još projekata koje će finansirati Općina Centar iz svog budžeta, a koji imaju za cilj poboljšanje zdravstvenog i mentalnog stanja djece i omladine kao preduslova za izgradnju zdravog društva.
Završni radovi na opremanju sportske plohe na Šipu

Kako su najavili iz firme „Park“ radovi su pri kraju i ukoliko dozvole vremenske prilike biće okončani tokom ove sedmice. Igralište, dimenzija 25x25 metara, je izgradilo  građevinsko preduzeće „Grakop“ sa kojim Općina Centar ima potpisan sporazum o redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta.

 

Do sada su postavljeni novi nosači sa tablama za košarku, golovi za mali nogomet, korpe za otpatke i parkovske klupe. Pomenuti radovi se izvode na osnovu ugovora o realizaciji projekta opremanja multifunkcionalne plohe, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u ime investitora, sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Alenom Ramićem, kao izvođačem radova. Općina Centar je za opremanje sportske plohe iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 64.000 KM.

 

Obilasku radova na novoj sportskoj plohi na Šipu u ime Općinskog vijeća Centar su prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić i dopredsjedavajući Vijeća Mustafa Mulić i Sulejman Haljevac, kao i vijećnici Haris Mujanović i Velija Katica, te Alma Sadović i Eldina Šehović u ime Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar koja realizuje ovaj projekat u ime Općine Centar.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti