Učenicima Osnovne škole „Hasan Kikić“ predato na korištenje obnovljeno košarkaško igralište

U krugu Osnovne škole „Hasan Kikić“ u petak 22. septembra 2017. godine otvoreno je i dato na korištenje učenicima ove škole, kao i stanovnicima naselja Gorica, obnovljeno košarkaško igralište. Uz pomoć sponzora ovo igralište je obnovljeno zahvaljujući saradnji Udruženja „Jesi li za basket“ i Općine Centar.
Učenicima Osnovne škole „Hasan Kikić“ predato na korištenje obnovljeno košarkaško igralište

U ime Općine Centar otvaranju igrališta su prisustvovali Jasmin Gerin, savjetnik općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, te vijećnici Ahmed Gerin, Denis Challenger i Igor Stojanović.

 

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Samir Avdić je u ime Udruženja „Jesi li za basket“ predao košarkašku loptu učenicima pomenute škole čime je zvanično otvoreno ovo igralište.

 

-Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar i našim donatorima što su prepoznali ovu našu plemenitu ideju obnove košarkaških igrališta. U okviru realizacije ovog projekta do sada je obnovljeno sedam igrališta, a u narednom periodu nastavljamo sa ovom pričom i krećemo u obnovu još četiri igrališta i to na Koševskom brdu, Nahorevu, Šipu i Soukbunaru, kazao je Avdić.

 

Prisutnima se također obratio i direktor Osnovne škole „Hasan Kikić“ Asim Torlak koji se zahvalio na ovoj donaciji za obnovu sportskog terena kojeg će osim djece iz ove škole također moći koristiti svi mališani koji žele da svoje slobodno vrijeme provedu u igri i zabavi.

 

-Volio bih da što više ovakvih igrališta bude u našem gradu jer naša djeca su izuzetno talentovana i u svakom slučaju je bolje da svoje slobodno vrijeme provode igrajući basket nego da sjede u zatvorenim prostorijama. Moram naglasiti da je ovo samo jedan od vidova pomoći koji nam Općina pruža, a to pokazuje koliko je ovoj lokalnoj zajednici stalo do odgoja i obrazovanja naših najmlađih stanovnika, istakao je Torlak.

 

 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti