Ajnadžić posjetio Osnovnu školu „Isak Samokovlija“

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima posjetio je Osnovnu školu „Isak Samokovlija“ gdje ga je ugostila v.d. direktorica ove ustanove Nevzeta Doljančić.
Ajnadžić posjetio Osnovnu školu „Isak Samokovlija“

Ajnadžić je sa direktoricom Doljančić razgovarao o trenutnoj situaciji u ovoj školi, te problemima sa kojima se susreću i načinima na koji Općina Centar može učestvovati u njihovom rješavanju.

 

Doljančić se zahvalila Ajnadžiću na posjeti i interesovanju koje Općina Centar posvećuje unapređenju obrazovnog procesa.

 

-Općina Centar je godinama pomagala našoj školi i na tome smo jako zahvalni. Imali smo podršku u obnovi naših prostorija, ali i unapređenju kvaliteta nastavnog procesa. Nadamo se da će takav odnos Općina Centar zadržati i u narednom periodu i da će dobra saradnja biti nastavljena, kazala je Doljančić.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mgućnostima i u budućnosti podržavati rad osnovnih škola koje i pored presude Ustavnog suda FBiH nisu vraćene u nadležnost jedinica lokalne samouprave.

 

-Općina Centar je u proteklim godinama izdvojila značajna sredstva za Osnovnu školu „Isak Samokovlija“. Posljednji u nizu projekata koji smo podržali u ovoj školi je obnova košarkaškog terena koji je realizovan uz pomoć i u saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“. Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija, dodao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti