Općina Centar će finansirati sanaciju Ulice Šejh Juje na Sedreniku

Kada dozvole vremenske prilike radnici građevinske firme „Bosman“ će započeti sa radovima na asfaltiranju Ulice Šejh Juje 2-14 na Sedreniku.
Općina Centar će finansirati sanaciju Ulice Šejh Juje na Sedreniku

Projekat finansira Općina Centar u iznosu od 53.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

Glavni projekat sanacije ove ulice, ukupne dužine 137 metara i širine tri metra, koja administrativno pripada Mjesnoj zajednici „Hrastovi-Mrkovići“, uradilo je Javno preduzeće „Zenica“.

 

Nakon što bude uklonjen oštećeni asfalt i nosiva kolovozna konstrukcija, biće postavljen novi tampon i podloga, kao i betonski ivičnjaci. Na ulazima u parcele, garaže i objekte biće postavljeni spušteni ivičnjaci zbog nesmetanog pristupa objektima. Za adekvatnu odvodnju oborinskih voda biće postavljeno 135 metara drenažnih cijevi, kao i betonski kanal sa linijskom rešetkom koji će biti priključeni na reviziono okno. Prije postavljanja 532 metra kvadratna novog asfalta biće urađena nivelacija 16 šibera za vodu, te dva šahta za odvod površinskih voda.

 

Navedeni radovi će biti izvedeni na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica u Centru, koji su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić.

 

Osim navedenog projekta koji će biti realizovan u Ulici Šejh Juje također su radnici pomenute firme okončali radove na izgradnji armirano-betonskog potpornog zida u Ulici 105. motorizovane brigade kod broja 30, te su okončali projekat prilagođavanja  pješačkih prelaza za nesmetanu komunikaciju invalidnih osoba na 16 raskrsnica u Centru.

 

Za ova dva projekta Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 58.500 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti