Ajnadžić održao sastanak sa predstavnicima Vlade KS

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima u srijedu 20. septembra 2017. godine održao sastanak sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo koje je predvodio premijer Elmedin Konaković, te načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem.
Ajnadžić održao sastanak sa predstavnicima Vlade KS

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim projektima od interesa, kako za pomenute lokalne zajednice, tako i za Kanton Sarajevo.

 

Ajnadžić je upoznao prisutne sa aktuelnim projektima koje realizira ova lokalna zajednica, kao i onim koje namjerava realizirati u narednom periodu.

 

-Posebno smo ponosni na projekat izgradnje objekta osnovne škole na Šipu. To je višemilionski projekat koji zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Također, ono čime se možemo pohvaliti je da sutra počinje rekonstrukcija objekta vrtića „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige 46. Koristim priliku da se zahvalim Vladi KS, ali i svima drugima koji su nam davali podršku kada su u pitanju ovi projekti. Nadamo se da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti, dodao je Ajnadžić.

 

Premijer Konaković je istakao da Vlada KS podržava sve one projekte koji su za dobrobit građana Kantona Sarajevo.

 

-Sa Općinom Centar imamo izuzetno dobru saradnju, a svi projekti koje realiziramo zajedno idu brže od dinamike koja se planira. Izmjenom Ustava Kantona Sarajevo stekli su se uslovi za donošenje Zakona o lokalnoj samoupravi KS i vjerujemo da bi se prenos uzurpiranih nadležnosti trebao uskoro riješiti. Očekujemo da se aktivnim razgovorima definišu kritične tačke i dogovori daljnja sistemska realizacija započetog pravnog projekta. Vlada KS vam stoji na raspolaganju, a sve s ciljem rješavanja životno važnih pitanja naših sugrađana, kazao je Konaković.

 

U nastavku sastanka razgovarano je i o projektima energetske efikasnosti, preuzimanju upravljanja nad funkcionisanjem kosog lifta na Ciglanama, početku izgradnje Prve transverzale, konačnom rješenju budućeg objekta Austrijske kuće, te o drugim projektima od značaja za Općinu Centar i Kanton.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti