Asfaltiranje pristupnog puta do rezervoara na Nahorevskim brdima

Krajem augusta ove godine potpisan je ugovor o izvođenju radova na asfaltiranju pristupnog puta prema novom rezervoaru za vodu na Nahorevskim brdima.
Asfaltiranje pristupnog puta do rezervoara na Nahorevskim brdima

U ime Općine Centar, kao finansijera projekta, ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime građevinske firme „Grakop“, kao izvođača radova, pomenuti ugovor potpisao direktor Senad Sejdić. Vrijednost ugovora iznosi 120.600 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu.

 

U dosadašnjem toku radova pomenuta firma je uspjela uz pomoć mehanizacije proširiti trasu nove ceste, te nasuti novi tamponski sloj od kamene frakcije. S ciljem sprječavanja oštećenja nove saobraćajnice planirano je postavljanje 300 metara novih betonskih ivičnjaka, kao i uređenje bankina.

 

–Trasa nove saobraćajnice je duga 450 metara, dok će širina nove saobraćajnice biti 2,60 metara. U dogovoru sa vlasnikom susjedne parcele smo također uradili skidanje viška zemlje i uređenje škarpe, čime smo izbjegli izgradnju novih armirano-betonskih zidova i smanjili troškove izgradnje nove saobraćajnice. Ako nam dozvole vremenski uvjeti, od sutra planiramo započeti sa postavljanjem novih betonskih ivičnjaka, za šta će nam trebati pet dana. Nakon ovoga krećemo sa postavljanjem novog asfalta i ukoliko nas posluži lijepo vrijeme završetak radova na izgradnji nove saobraćajnice je planiran do kraja naredne sedmice, objasnio je Haris Fejzić, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka.

 

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti