Sutra počinje projekt ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini

Općina Centar Sarajevo obezbijedila je sredstva u budžetu za projekt hortikulturnog uređenja zelenih površina, ali i ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini koja se prostorno nalazi na području ove lokalne zajednice.
Sutra počinje projekt ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini

U narednom periodu na području općine Centar biće zasađene 8.372 sadnice čiji broj simbolizira žrtve genocida u Srebrenici.

 

U prvoj fazi u kojoj će realizator biti Kantonalno javno komunalno preduzeće „Pokop“ sa čijim je direktorom Goranom Cerićem načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovor o realizaciji pomenutog budžetskog granta za uređenje grobalja, biće zasađene sadnice u Koševskoj dolini i to ''Lav'', ''Sveti Arhanđeli Georgije i Gavrilo'', ''Sveti Mihovil'', ''Sveti Josip'' i ''Sveti Marko''. Ozelenjavanje grobalja počinje sutra, a tim povodom će u utorak, 19. septembra 2017. godine u 9 sati načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, direktor ''Pokopa'' Goran Cerić, kao i predstavnici Općinskog vijeća, boračkih udruženja i Udruženja ''Majke Srebrenice'' položiti cvijeće na spomen-obilježje kod mezarja na pomoćnom stadionu Koševo i odati počast žrtvama.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti