U ponedjeljak otvaranje novog Centra za zdravo starenje

Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Općinom Stari Grad pokrenula je aktivnosti na obezbjeđenju novog prostora za realizaciju projekta namijenjenog osobama treće životne dobi.
U ponedjeljak otvaranje novog Centra za zdravo starenje

Cilj otvaranja centara je poboljšanje kvaliteta življenja osoba treće životne dobi gdje će posjetioci imati priliku za svakodnevno druženje i razgovor, bavljenje različitim kreativnim i kulturnim aktivnostima kao što su zanatsko umjetničke radionice, rekreativno sportski sadržaji, pohađanje kurseva te susreti sa stručnjacima iz različitih oblasti od kojih mogu saznati nešto više o aktivnom življenju, unapređenju zdravlja i ostvarivanju svojih prava.

 

Novi Centar za zdravo starenje koji Općina Centar realizuje u saradnji sa Općinom Stari Grad Sarajevo će biti smješten na granici ove dvije općine, u ulici Muhameda Kantardžića na broju 3, kako bi bio dostupan starijim osobama koje žive na rubnim dijelovima ovih općina. Zajedničkim projektom će se ojačati saradnja sa susjednom općinom i što je najvažnije zadovoljiti potrebe starijeg stanovništva ovog prostora na području obje općine. 

 

Otvaranje novog Centra za zdravo starenje i ujedno potpisivanje Ugovora o partnerstvu sa Općinom Stari Grad Sarajevo i Udruženjem Partnerstvo za javno zdravlje kao implementatorom projekta biće upriličeno u ponedjeljak 4. septembra 2017. godine sa početkom u 10 sati u prostorijama u Ulici Muhameda Kantardžića 3 (zgrada Svjetlosti).

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti