Otvoren obnovljeni košarkaški teren Dječijeg doma "Bjelave"

U saradnji sa Udruženjem „Jesi li za basket“ Općina Centar je prije nekoliko mjeseci započela realizaciju projekta koji ima za cilj vratiti djecu na sportska igrališta i obnovu košarkaških terena.
Otvoren obnovljeni košarkaški teren Dječijeg doma "Bjelave"

Nakon što su obnovljena igrališta na Marijin dvoru, Ciglanama i naselju Breka u srijedu 23. augusta obradovani su i štićenici Dječijeg doma na Bjelavama.

 

Prema riječima načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, Općina Centar je zadovoljna što je Općina Centar ostvarila čvrsto partnerstvo s jednim zdravim i progresivnim udruženjem.


-Podrška sportu znači podrška zdravoj naciji i zdravim građanima. Bez mladih i zdravih ljudi, nema zdrave države. Košarkaški teren na Bjelavama spreman je primiti naše mlade sugrađane i sretan sam zbog toga. U budućnosti ćemo izdvojiti još novčanih sredstava kako bismo implementirali izgradnju još sedam igrališta, a prva će se graditi u Nahorevu, Soukbunaru, Koševskom brdu, Šipu..., istakao je Ajnadžić.

 

Direktor Dječijeg doma Saudin Đurđević se zahvalio u ime djece Udruženju „Jesi li za basket“ i Općini Centar, te kazao da je ovo velika stvar za sve štićenike doma.

 

Nakon otvaranja obnovljenog igrališta načelnik Ajnadžić i predsjednik Udruženja „Jesi li za basket“ Zlatko Moratić potpisali su ugovor kojim je Općina Centar izdvojila još 20 hiljada maraka kao podršku za realizaciju ovog projekta.

 

Otvorenju terena pored brojnih građana prisustvovali su i predsjedavajuća Vijeća Karolina Karačić, dopredsjedavajući Sulejman Haljevac, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti