Završen projekat „Fitness ljeto 2017“

Nakon skoro dva mjeseca od početka „Fitness ljeta 2017“, gdje je veliki broj zaljubljenika sporta i zdravog načina života svih starosnih kategorija na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ tri puta sedmično imao priliku da vježba u potpunosti besplatno, u srijedu 23. augusta dodjelom poklona, projekat je završen.
Završen projekat „Fitness ljeto 2017“

Marijana Arapović koja zajedno sa Lejlom Šebić, Danielom Huseinbegović i Ajlom Dizdarević vodila „Fitness ljeto 2017“ izrazila je zadovoljstvo i naglasila da je projekat u potpunosti uspio.

 

- Ovaj projekat već dugo živi u gradovima regija i do sada nikada nije bio organizovan u našem gradu. Načelnik Ajnadžić je prepoznao njegov značaj. Program vježbi koji su vodili stručni fitness treneri je prilagođen uzrastu i fizičkoj spremi svakog od učesnika. Sa zadovoljstvom mogu reći da je u okviru ovog projekta na hiljade osoba vježbalo i radilo na fizičkoj spremi. Nadamo se da ćemo i u narednoj godini nastaviti sa ovakvom praksom, naglasila je Arapović.

 

Posljednjeg dana „Fitness ljeta 2017“ učesnicima su se pridružili i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Vijeća Karolina Karačić i dopredsjedavajući Sulejman Haljevac. Načelnik Ajnadžić je nakon odrađenih vježbi naglasio da mu je veliko zadovoljstvo vidjeti puno mladih, ali i sugrađana starije životne dobi, koji su došli da vježbaju i da se druže.

 

-Čestitam trenerima na uspješno realizovanom projektu i Općina Centar će svakako ovaj projekat podržati i naredne godine. Obećavam da ćemo i iduće godine na najbolji mogući način podržati okupljanje ljubitelja fitnessa, kazao je Ajnadžić prisutnima, dok je predsjedavajuća Karačić također izrazila veliko zadovoljstvo sa porukom da ovakvi projekti pokazuju da Bosna i Hercegovina pripada Evropi.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti