Općina Centar podržala projekat „Mi možemo“

Za pomoć i podršku djeci sa poteškoćama u razvoju, ali i projektima koji doprinose njihovoj inkluziji Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva.
Općina Centar podržala projekat „Mi možemo“

U 2017. godini realizovan je niz projekata namijenjenih mališanima sa posebnim potrebama, a jedan od njih bio je i projekat pod nazivom „Pokaži svoj talenat“ gdje je oko 500 djece sa poteškoćama u razvoju imalo priliku družiti se sa svojim vršnjacima i učestvovati u različitim radionicama.

 

Međutim, na tome se nije stalo. Općina Centar je podržala i projekat “Mi možemo”, u okviru kojeg će u kinu “Bosna” 11., 12. i 13. septembra biti otvorena radionica na kojoj će učestvovati nekoliko stotina mališana sa posebnim potrebama.

 

Radionica će obuhvatiti crtanje, pjevanje, literarnu sekciju, ples, a u saradnji sa Ministarstvom za rad i socijalna pitanja FBiH u organizaciju se uključila i Općina Centar.

 

Cilj radionice je poboljšanje kvaliteta života djece sa poteškoćama u razvoju. Mališani će maštu iskazati crtežima i vezovima, a motiv je ljepota Bosne i Hercegovine. Svojom umjetnošću pokušat će oslikati i izvesti najljepše što naša zemlja ima pokazati, a to su očuvana priroda, rijeke, planine...

 

Mališani će posjetiti poznata turistička mjesta, poput Baščaršije, a imat će priliku da slikaju najvažnije znamenitosti u glavnom bh. gradu, poput Sebilja i Vijećnice.

 

Sulejman Haljevac, dopredsjedavajući Općinskog vijeća i jedan je od organizatora ovog projekta će se, kao art terapeut, potruditi da poveže što više udruženja iz cijele BiH i da dovede što više javnih ličnosti da obiđu radionicu.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić su istakli da će sa velikim zadovoljstvom prisustvovati radionicama i družiti se sa mališanima. Prema riječima Ajnadžića, Općina Centar uvijek sa zadovoljstvom podržava ovakve i slične projekte.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti