Osam pripadnika romske populacije prošla projekat prekvalifikacije, dokvalifikacije i vanrednog školovanja

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je u ponedjeljak 21. augusta 2017. godine Dervu Sejdića i osam pripadnika romske populacije koji su prošli kroz projekat prekvalifikacije, dokvalifikacije i vanrednog školovanja pripadnika romske populacije.
Osam pripadnika romske populacije prošla projekat prekvalifikacije, dokvalifikacije i vanrednog školovanja

Općina Centar izdvojila je u ovogodišnjem budžetu sredstva za projekat prekvalifikacije, dokvalifikacije i vanrednog školovanja pripadnika romske populacije, te uz niz drugih aktivnosti ponovno pokazala koliko zapravo želi da svi građani imaju jednake šanse u društvu.

 

Načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić izrazio je zadovoljstvo što je osam pripadnika romske populacije steklo stručna zvanja.

 

-Sada ste konkurentni na tržištu rada i imate mogućnost da se zaposlite i obezbijedite sebi i svojim porodicama egzistenciju. Mi želimo da Romi budu punopravni i ravnopravni članovi našeg društva i da pridonose lokalnoj zajednici u kojoj žive.  Općina Centar i ja kao načelnik poduzet ćemo još niz koraka koji će voditi ka tome, istakao je Ajnadžić.

 

Sejdić se zahvalio načelniku Ajnadžiću i dodao da je Općina Centar jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je iskazala podršku romskoj populaciji.

 

-Ovo je veliki dan za ovu djecu. Sada imaju priliku da zarade za život i nadam se da će i drugi nivoi vlasti prepoznati trud Općine Centar koja je sa realizacijom ovog projekta napravila prvi korak. Sada ovi mladi ljudi trebaju pronaći zaposlenje. Nadam se da će naša saradnja i senzibilitet Općine Centar prema romskoj populaciji biti na ovako visokom nivou, naglasio je Sejdić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti