Potpisan protokol za izgradnju distributivne gasne mreže u Maria Mikulića

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa direktoricom KJKP „Sarajevogas“ Nihadom Glamoč potpisao je ugovor o sufinansiranju izgradnje dijela gasne distributivne mreže u Ulici Maria Mikulića.
Potpisan protokol za izgradnju distributivne gasne mreže u Maria Mikulića

Ovim ugovorom se Općina Centar obavezuje da će iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojiti 11.600 KM za realizaciju ovog projekta gdje je kantonalno preduzeće „Sarajevogas“ realizator i nadzor projekta. Kako je planirano radovi će početi odmah nakon što „Sarajevogas“ pribavi potrebnu dokumentaciju. Ovaj potez predstavlja udruženi napor lokalne zajednice i pomenutog preduzeća da se u što više domaćinstava u Centru koristi prirodni plin za zagrijavanje kao ekološki najprihvatljivije gorivo.

 

Općina Centar je u saradnji sa firmom „Sarajevogas“ i prije učestvovala u gasifikaciji naselja na svom području. Za realizaciju prvog dijela projekta gasifikacije naselja Kromolj Općina je izdvojila najviše novca za realizaciju ove faze projekta koji je zajedničkim sredstvima u iznosu od 220.000 KM finansirala sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA) i firmom Sarajevogas.  Za drugu fazu ovog projekta, gdje će osim naselja Kromolj biti obuhvaćena i naselja Slatina i Poljine, čija realizacija je počela u augustu ove godine, Općina Centar je također izdvojila još 250.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti