Općina Centar finansijski podržava uspješne sportiste

U petak 18. augusta 2017. godine u Općini Centar je upriličen susret načelnika dr. Nedžada Ajnadžića sa uspješnim sportistima, Larisom Cerić, Sejfom Šehovićem, Edinom Puhalom i Adnanom Redžovićem.
Općina Centar finansijski podržava uspješne sportiste

Načelnik Ajnadžić je prisutnima uručio zaključke o isplati sredstava od po 1.000 KM, kao nagradu Općine Centar za njihove dobre sportske rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Sportisti su izrazili zahvalnost za sveukupnu podršku koju Općina Pruža u njihovoj sportskoj karijeri.

 

Ajnadžić je čestitao na njihovim sportskim uspjesima jer oni na najbolji način predstavljaju ovu lokalnu zajednicu, Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

 

–Ova finansijska pomoć je prije svega nagrada za vaše lične uspjehe. Općina Centar će nastaviti finansijski podržavati razvoj sporta i ostvarivanje dobrih sportskih rezultata. Dakle, ne radi se samo o sportistima koji žive na području naše općine već i onima koji na bilo koji način imaju vezu sa Centrom, da li je to putem sjedišta kluba ili na neki drugi način, objasnio je Ajnadžić.

 

Larisa Cerić, članica Judo kluba „NIPPON“ je osvojila medalje na Evropskom seniorskom judo prvenstvu, na Grand Prix turnirima, turniru Evropa Open... Njeno naredno takmičenje je Svjetsko judo prvenstvo u Budimpešti. Na osnovu ostvarenih rezultata Larisa Cerić je drugopozicionirana na svjetskoj rang listi. Adnan Redžović je aktuelni svjetski i evropski prvak u K1, višestruki šampion u boksu i mediteranski prvak. Ove godine se borio za svjetsku boksersku WBO titulu i uspješno se kvalifikovao za finalni turnir K1 koji će biti održan u Amsterdamu. Edin Puhalo poznat u javnosti kao „Iron Puki“ aktuelni je prvak Evrope u UBF verziji. Pobijedio je u svih 12 borbi od čega u 11 nokautom. Titulu interkontinentalnog prvaka u boksu u WBF asocijaciji je osvojio 20015. godine, dok u oktobru ove godine ima zakazan bokserski meč za osvajanje titule WBA prvaka Evrope, što predstavlja prvog profesionalnog boksera iz BiH koji se bori za ovaj naslov. Član Udruženja za razvoj sportova snage „Powerlifring & Bench Press Team“ Sejfo Šehović, kao jedan od najuspješnijih članova ovog kluba, zadnjih pet godina uspješno je predstavljao našu državu na svjetskim, evropskim i balkanskim takmičenjima. Osvajač je naslova prvaka svijeta u GPC asocijaciji, te zlatnih medalja na takmičenjima održanim u Rusiji, Hrvatskoj, Grčkoj, Slovačkoj i Sarajevu. U toku su njegove pripreme za učešće na svjetskom prvenstvu u Češkoj.

 

Načelnik Ajnadžić je također uručio i zaključak o isplati iznosa od 1.000 KM za Aleksandru Samardžić, članicu ženskog Džudo kluba „Sarajevo“  koja je na raznim evropskim takmičenjima osvojila niz medalja, a kojoj je 2017. godina bila jedna od uspješnijih u njenoj karijeri.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti