Općina podržala učešće SFK 2000 u Ligi prvaka za žene

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo ponovo će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Evropi jer su izborile plasman u Ligi prvaka.
Općina podržala učešće SFK 2000 u Ligi prvaka za žene

Ove godine Liga prvaka počinje 20. i trajat će do 29 . augusta, a u navedenom terminu odigrat će se šest utakmica.

 

Odigravanje pet utakmica planirano je na Olimpijskom stadionu Koševo „Asim Ferhatović Hase“. S obzirom na ograničen budžet, predstavnici SFK 2000 Sarajevo obratili su se za pomoć Općini Centar i načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da Općina Centar podržava vrhunske sportiste i kolektive, te da mu je zadovoljstvo što može pomoći ovom klubu koji će promovisati Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u najelitnijem nogometnom takmičenju za žene.

 

Samira Hurem, šefica stručnog štaba SFK 2000 zahvalila se načelniku Ajnadžiću na pomoći.

 

-Koristimo priliku da se zahvalimo Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na podršci pri organizaciji utakmice Lige prvaka, koja će se održati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase". Drago nam je što je Općina Centar Sarajevo naš partner u ovom sportskom događaju, te se nadamo da će se na Koševu okupiti veliki broj ljubitelja ženskog fudbala. SFK 2000 Sarajevo je sedmi put zaredom domaćin UEFA Lige prvaka za žene i velika nam je čast što ćemo opet dovesti neke od najboljih evropskih klubova u glavni grad Bosne i Hercegovine. Koševski stadion bit će domaćin za pet utakmica u ovoj godini, a naša želja je da obezbijedimo prolaz u narednu rundu takmičenja, naglasila je Hurem.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti