Ajnadžić uručio Federalnoj upravi civilne zaštite detektor za mine

U prostorijama Općine Centar Sarajevo u četvrtak 17. augusta 2017. godine upriličena je primopredaja detektora za mine, namijenjenih za specijalne zadatke otkrivanja neeksplodiranih ubojnih sredstava.
Ajnadžić uručio Federalnoj upravi civilne zaštite detektor za mine

Načelnik dr. Nedžad Ajnadžić uručio je detektor za mine direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku, koji se zahvalio načelniku i Općini Centar za dosadašnji doprinos ove lokalne zajednice koja godinama finansira kupovinu neophodne opreme pomenutoj upravi.

 

-Ovo je jedna kontinuirana saradnja Općine Centar i Federalne uprave civilne zaštite. Današnja donacija detektora za mine sa dva senzora, koji je vrlo kvalitetan, u značajnoj mjeri povećat će efikasnost našeg posla na terenu, kazao je Solak.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je ovo nastavak saradnje dvije institucije, te iskazao želju da ova donacija bude efektna i da što prije zemljište koje je zagađeno minama bude očišćeno.

 

-Općina Centar će također pomoći i svim onim općinama u Bosni i Hercegovini koje su bile obuhvaćene velikim požarima i štetama, naglasio je Ajnadžić.

 

Za nabavku ovog aparata Općina Centar Sarajevo je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 67.860 KM.


05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti