Načelnik Ajnadžić: Javne česme u Centru ne smiju biti bez vode

U Općini Centar, u četvrtak 17. augusta 2017. godine, je upriličeno potpisivanje sporazuma između predstavnika Općine Centar i Grada Sarajeva.
Načelnik Ajnadžić: Javne česme u Centru ne smiju biti bez vode

Na osnovu ovog dokumenta Općina Centar će iz svog budžeta izdvojiti 15.000 KM za izmirenje duga za utrošak vode na javnoj česmi kod Alipašine džamije. U ime Gradske uprave sporazum je potpisao zamjenik gradonačelnika Ivica Šarić, dok je u ime Općine Centar sporazum potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić koji je ovom prilikom kazao da je u posebnom interesu ove lokalne zajednice i Grada, te Kantona Sarajevo, da građani imaju vodu na javnim česmama, posebno tokom ljetnih mjeseci i velikih vrućina. 

 

– Općina Centar će izdvojena finansijska sredstva za pomenutu namjenu prebaciti na račun Gradske uprave, koja će ih iskoristiti za izmirenje duga prema KJKP „Vodovod i kanalizacija“, kako bi naši sugrađani imali pitku vodu na javnim česmama. Imamo namjeru da u saradnji sa KJKP „Vodovod i kanalizacija“ i Rijasetom Islamske zajednice u BiH, te Gradskom upravom, pokrenemo proceduru kako bi Općina preuzela upravljanje javnim česmama na svom području, što podrazumijeva stavljanje u funkciju, održavanje i finansiranje troškova za potrošenu vodu. Radi se o  česmama kod Alipašine džamije, te buduće fontane na Trgu Prvog korpusa Armije RBiH ispred zgrade Općine Centar, kao i javne česme sa pitkom vodom koja će biti postavljena na ovom trgu, kazao je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti