Sanacija klizišta u Ulici Radava do 35 na Nahorevu

Na osnovu naloga koji je izdala Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je objavio javni poziv za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na sanaciji klizišta u Ulici Radava do 35 na Nahorevu.
Sanacija klizišta u Ulici Radava do 35 na Nahorevu

Nakon što se okonča zakonska procedura i potpiše ugovor, odabrani izvođač radova će imati rok od 30 dana za završetak radova na sanaciji klizišta.

 

Glavni projekat sanacije klizišta Radava do 35 je uradio Institut za geotehniku i geologiju Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Općina Centar je finansirala izradu ovog projekta u iznosu od gotovo 7.000 KM.

 

Kako je navedeno u glavnom projektu, na pomenutoj lokaciji je potrebno izgraditi armirano-betonsku potpornu konstrukciju dužine 22 metra, koja će osim stabilizacije tla i uklanjanja opasnosti za stambeni objekat i saobraćajnicu, također omogućiti i izgradnju novog lokalnog pristupnog puta. Visina potpornog zida će biti od 1,65 do 4 metra. Na kraju radova je predviđeno da se duž novog zida postavi zaštitna čelična ograda.

 

Finansijer sanacije klizišta u Ulici Radava do 35 je Općina Centar, dok je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo realizator i nadzor projekta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti