Djeca sa poteškoćama u razvoju prošetala crvenim tepihom i uživala u filmu

Općina Centar Sarajevo godinama izdvaja značajna sredstva za pomoć i podršku djeci sa poteškoćama u razvoju, ali i projektima koji doprinose njihovoj inkluziji.
Djeca sa poteškoćama u razvoju prošetala crvenim tepihom i uživala u filmu

Samo u ovoj godini realizovano je nekoliko projekata namijenjenih ovim mališanima, a jedan od njih bio je i projekat pod nazivom „Pokaži svoj talenat“ gdje je oko 500 djece sa poteškoćama u razvoju imalo priliku družiti se sa svojim vršnjacima i učestvovati u različitim radionicama.

 

Općina Centar i načelnik dr. Nedžad Ajnadžić se nisu zaustavili na tome već su pokrenuti i drugi projekti. Jedan od njih je i otvaranje Centra za podršku osobama sa poteškoćama u razvoju koji bi uskoro trebao početi sa radom.

 

S obzirom da je u toku Sarajevo Film Festival, najveći kulturni događaj u regionu u toku, Općina Centar se potrudila i obezbijedila ulaznice za dvadesetak osoba sa poteškoćama u razvoju iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

 

Mališani su danas u pratnji dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Sulejmana Haljevca prošetali crvenim tepihom na trgu ispred Narodnog pozorišta, a uživali su i u filmu koji je prikazan u Pozorištu mladih.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti