U toku radovi u Ulici Hakije Kulenovića

Krajem prošlog mjeseca radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, na osnovu potpisanog ugovora za izvođenje radova sa Općinom Centar, započeli su sanaciju oštećenog asfalta kao i pješačke staze u ulici Hakije Kulenovića, od spoja sa ulicom Jukićeva do spoja sa ulicom Dajanli Ibrahim – bega.
U toku radovi u Ulici Hakije Kulenovića

 Finansijer je Općina Centar koja je za ovaj projekat u svom budžetu obezbijedila oko 327.411,53 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

Prvobitno su izvađeni oštećeni ivičnjaci i porušene betonske podloge na pješačkim stazama kao, te urađeno mašinsko iskopavanje, uklanjanje i izravnavanje oštećenog uličnog asfalta.

-U sklopu sanacije ulice Hakije Kulenovića u dužini 750 metara, u cjelosti uklanjamo oštećeni sloj asfalta. Planirano je nivelisati sve postojeće slivnike, hidrante, šibere, šahtove i zatvarače kao i slivne rešetke. Također će se zamijeniti oštećeni ivičnjaci. Nakon toga izvršit će se izlijevanje izravnavajućeg sloja asfalta na ukupnoj površini ulice, rekao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme Grakop d.o.o. Kiseljak, koja je zadužena za izvođenje radova.

Podsjećamo da pomenuta firma izvodi radove i na sanaciji Ulice Nusreta Šišića Dede od spoja sa Ulicom Braće Begić do spoja sa Ulicom Maria Mikulića (Mjesna zajednica „Koševsko Brdo“) za šta je iz budžeta Općine Centar izdvojeno oko 116.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti