(FOTO) Započeli radovi u Ulici Nusreta Šišića Dede

Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka započeli su sanaciju Ulice Nusreta Šišića Dede od spoja sa Ulicom Braće Begić do spoja sa Ulicom Maria Mikulića (Mjesna zajednica „Koševsko Brdo“). Finansijer je Općina Centar koja je za ovaj projekat u svom budžetu obezbijedila oko 116.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
(FOTO) Započeli radovi u Ulici Nusreta Šišića Dede

-U sklopu sanacije dijela ulice u dužini 132 metara, uklonjena je kompletna kolovozna konstrukcija, te oštećeni ivičnjaci. Trenutno se vrši ugradnja nasipnog tamponskog materijala nakon čega će se raditi nivelacija postojećih poklopaca slivnika, hidranata, šibera, šahtova i zatvarača kao i slivne rešetke. Nakon toga pristupit će se ugradnji novih ivičnjaka, te izlijevanju izravnavajućeg sloja asfalta na ukupnoj površini ulice, kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme Grakop d.o.o. Kiseljak, koja je zadužena za izvođenje radova.

 

Podsjećamo da je pomenuta firma krajem prošlog mjeseca započela sanaciju oštećenog asfalta kao i pješačke staze u ulici Hakije Kulenovića, od spoja sa ulicom Jukićeva do spoja sa ulicom Dajanli Ibrahim – bega za šta je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 327.411,53 KM.

 

Radovi na pomenutim lokacijama bi trebali biti završeni do kraja augusta ove godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti