(FOTO) Novouređeno „Ciciban“ igralište u Ulici Patriotske lige

U nastojanjima da našim najmlađim sugrađanima obezbijedi odgovarajući, pristupačan, ali i siguran prostor za igru i zabavu, na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića u proteklom periodu radnici komunalnog preduzeća „Park“ okončali su radove na uređenju dječjeg igrališta „Ciciban“ u Ulici Patriotske lige 40 (Mjesna zajednica „Breka-Koševo II“).
(FOTO) Novouređeno „Ciciban“ igralište u Ulici Patriotske lige

Naime, riječ je o izgradnji novog modela igrališta koji podrazumijeva, prije svega, ograđivanje s ciljem sprečavanja uništavanja dječijih igrališta, podizanja stepena sigurnosti djece, ali i sprečavanja ulaska pasa lutalica na prostore za igru.

 

Na veliku radost mališana, u okviru uređenja igrališta, radnici su postavili gumene podloge za sigurnu igru djece, klackalice, ljuljačke, penjalice, njihalice i ostali dječiji mobilijar koji posjeduje certifikat o ispunjavanju uslova sigurnosti najmlađih. Osim navedenog, postavljene su parkovske klupe, korpe za otpatke, a izvršeno je i hortikulturno uređenje prostora oko igrališta, te postavljanje zaštitne ograde.

 

Osim na navedenoj lokaciji, okončani su radovi na izgradnji „Ciciban“ igrališta na uglu ulica Muhameda Hadžijahića i Nusreta Šišića Dede (Mjesna zajednica „Koševsko brdo“), u Ulici Husrefa Redžića preko puta broja 3 na Ciglanama (Mjesna zajednica „Ciglane-Gorica“), u Kranjčevićevoj ulici kod obdaništa „Leptirić“ (Mjesna zajednica „Marijin dvor-Crni vrh“), na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska (Mjesna zajednica „Trg oslobođenja-Centar“), u Ulici Čobanija (MZ “Skenderija-Podtekija“), te u Ulici branilaca Šipa (Mjesna zajednica „Betanija-Šip“). Također, u toku su radovi na izgradnji „Ciciban“ igrališta na lokalitetu preko puta Poljoprivredne zadruge „Centar“ u Nahorevu, te na lokalitetu starog rezervoara na Soukbunaru.

 

Namjera načelnika dr. Nedžada Ajnadžića je da se u ovoj godini na prostoru svake od 15 mjesnih zajednica izgradi barem po jedno ovakvo igralište, a pored sredstava u iznosu od 157.675 KM koje je Općina Centar ranije izdvojila, rebalansom budžeta obezbijeđeno je dodatnih 185 hiljada maraka za ovu namjenu.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti