(FOTO) Velika sala u Općini Centar biće obnovljena do septembra

Nakon što je u februaru 2014. godine zapaljena zgrada Općine Centar, znatna oštećenja pretrpila je i sala Općinskog vijeća.
(FOTO) Velika sala u Općini Centar biće obnovljena do septembra

Kao što je poznato, u pomenutoj sali održavaju se sjednice Općinskog vijeća, te Skupštine Kantona Sarajevo. Najviše je oštećen sistem za glasanje i informatička oprema koja nije mogla biti popravljena.

 

Nešto više od tri godine nakon požara, započeli su radovi u sali Vijeća. U toku je postavljanje novog sistema za glasanje i informatičke opreme, zbog čega su posljednje dvije sjednice Općinskog vijeća, ali i Skupštine Kantona Sarajevo održane u sali Gradskog vijeća.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić obišao je, te istakao da ga raduje činjenica što će zakonodavna vlast Kantona Sarajevo i predstavnička vlast Općine Centar imati kvalitetnije uslove za rad.

 

-U Sali će biti postavljena najkvalitetnija informatička oprema koja će vijećnicima i zastupnicima omogućiti jako dobre uslove za rad. S obzirom da se radi o najsofisticiranijoj opremi u narednom periodu će biti donijet pravilnik o načinu i uslovima korištenja općinske sale, a sve sa ciljem kako bi se očuvala oprema čije je montiranje u toku, naglasio je Ajnadžić.

 

Istovremeno sa postavljanjem informatičke opreme i ostalim radovima u toku je i obnova stolica koje su korištene skoro dvije decenije, tako da će po okončanju ovog posla rekonstrukcija sale u potpunosti biti završena.

 

Prema informacijama izvođača radova, sav posao bi trebao biti okončan do kraja augusta, tako da će sljedeća sjenica Općinskog vijeća biti održana u obnovljenoj sali.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti