(FOTO) Delegacija Općine Centar posjetila župni ured sv. Josipa

Općina Centar već dugi niz godina njeguje tradiciju pružanja finansijske podrške vjerskim zajednicama u Bosni i Hercegovini za obnovu, sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju vjerskih objekata, te realizaciju programskih aktivnosti i obilježavanje praznika.
(FOTO) Delegacija Općine Centar posjetila župni ured sv. Josipa

Iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 9.250 maraka rimokatoličkom župnom uredu Sveti Josip u Sarajevu za izradu kamenog postamenta, usluge montaže i prevoza kipa Majke Tereze u Sarajevu, te za izdavanje knjige „Mjesto i uloga župe Sveti Josip na Marijin dvoru u vjerskom i kulturnom životu grada Sarajeva“.

 

Delegacija Općine Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem posjetila je župni ured sv. Josipa na Marijinom Dvoru u Sarajevu gdje ih je ugostio župnik don Luka Brković.

 

-Dugujemo veliku zahvalnost Općini Centar, ne samo za ovu pomoć, nego i za višegodišnju podršku koju nam pruža. Zahvalni smo, ne samo zbog finansijske pomoći nego i zbog prijateljstva koje smo stekli. Svake godine kada smo se obratili Općini Centar dobili smo pomoć, i to se nikada ne smije zaboraviti, dodao je Brković.

 

Dugogodišnji prijatelj Općine Centar don Luka Brković za nekoliko dana odlazi u mirovinu, a predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti poželjeli su mu sreću i dobro zdravlje u daljem životu.

 

-Čast nam je da smo imali priliku sarađivati s vama i mnogo toga od vas naučiti, a nadam se da će vaš nasljednik biti jednako dobar čovjek kao vi, poručio je Ajnadžić.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti