(FOTO) Ajnadžić ozvaničio početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine

U naselju Kromolj, u ponedjeljak 7. augusta 2017. godine, u prisustvu predstavnika izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar, Sarajevogasa, te mnogobrojnih građana ozvaničen je početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine. Podsjećamo da je u prošloj godini okončana realizacija prve faze projekta kada je položeno oko 1.500 metara distributivnog cjevovoda za naselje Kromolj.
(FOTO) Ajnadžić ozvaničio početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine

Ranije je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao ugovor o nastavku realizacije projekta izgradnje distributivne gasne mreže u pomenutim naseljima sa direktoricom preduzeća „Sarajevogas“ Nihadom Glamoč. Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 250.000 maraka.

 

Direktorica Glamoč je ovom prilikom objasnila tehničke detalje samog projekta i izrazila zahvalnost Općini Centar na ukazanom povjerenju.

 

 –U ovoj fazi planirana je izgradnja oko dva kilometra gasne mreže, što će u konačnici sa priključcima iznositi oko 2.800 metara. Realizacija ovog projekta je od velikog značaja i za „Sarajevogas“, ali prije svega za stanovnike pomenutih naselja. Značaj za „Sarajevogas“ ogleda se u tome što se nastavkom realizacije ovog projekta približavamo spajanju sa susjednom općinom Vogošća, a što u konačnici za cilj ima bolju snabdjevenost svih naših potrošača. Rok za izvođenje radova je 45 dana, a uvjerena sam da će radovi biti završeni i prije, kazala je Glamoč.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio nadu da će „Sarajevogas“ kvalitetno obaviti svoj dio posla, kao i do sada, na zadovoljstvo naših građana.

 

-Danas je zvanično započela druga faza gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine. Sa ovim projektom u 200 domova na Kromolju će biti uveden prirodni gas. Na ovome se nećemo zaustaviti, a u narednom periodu planiramo gas dovesti do Nahorevskih brda, što je veoma značajan iskorak kada je u pitanju gasna infrastruktura. Očekujemo da će realizacijom ovog projekta stanovnici okolnih naselja biti zadovoljni. Lokalna zajednica i postoji kako bi osluškivala potrebe stanovnika i uvažavala njihove zahtjeve, a jedan od njih bio je upravo gasifikacija, naglasio je Ajnadžić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti