(FOTO) Sanacija spomen obilježja na području općine Centar

Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa izvršnim direktorom firme „Sela“ d.o.o. Emirom Tutićem, uskoro počinju radovi na sanaciji spomen-obilježja na području Općine Centar.
(FOTO) Sanacija spomen obilježja na području općine Centar

Iz budžeta središnje sarajevske Općine za ovu namjenu izdvojeno je 13.795 maraka. Riječ je o još jednom u nizu boračkih projekata koje finansijski podržava ova lokalna zajednica, iskazujući i na taj način veliku zahvalnost šehidima i poginulim borcima koji su svoje živote dali za odbranu Bosne i Hercegovine.

 

U okviru realizacije pomenutog projekta planirana je sanacija 17 spomen-obilježja na području ove lokalne zajednice.

 

-Nama je zadovoljstvo da smo i ove godine odabrani za najpovoljnijeg izvođača radova kada je u pitanju sanacija spomen-obilježja, a nadam se da ćemo opravdati ukazano povjerenje i odraditi posao onako kako se to od nas očekuje. Sa Općinom Centar imamo višegodišnju uspješnu saradnju, a nadam se da će ona biti nastavljena i u budućnosti, kazao je Tutić.

 

Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu i redovno svake godine iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći.

 

Tako je u budžetu za 2017. godinu obezbijeđeno oko 700.000 KM za tu namjenu.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti