(FOTO) Preko 500 penzionera uživalo na jednodnevnom izletu u Ajdinovićima

Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića preko 500 penzionera sa područja ove lokalne zajednice boravilo je jučer na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području opštine Olovo.
(FOTO) Preko 500 penzionera uživalo na jednodnevnom izletu u Ajdinovićima

Kompleks je sagrađen 2014. godine, a zbog sportskih terena i raznovrsnog sadržaja u kojem gosti imaju priliku uživati smatra se jednim od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini. Za sve penzionere sa područja općine Centar koji su se prijavili za izlet bio je osiguran prijevoz autobusima do Ajdinovića i nazad, kao i hrana i sokovi.

 

Kako je bilo i planirano, penzioneri su uživali u prigodnom zabavnom programu, odnosno druženju uz ručak, osvježenje, muziku, šetnju i svemu ostalom što nudi ovaj prirodni ambijent, a u toku dana pridružio im se i inicijator druženja, načelnik Ajnadžić, te vijećnici Općinskog vijeća.

 

Ajnadžić je kazao da je ovo samo jedan u nizu projekata koje Općina Centar poduzima kako bi olakšala svakodnevni život penzionerima, a da je izlet organiziran s ciljem da bar na jedan dan zaborave na brige, malo se opuste, druže i uživaju u čarima prirode i čistom zraku.

 

-Prva moja odluka kada su u pitanju naši sugrađani treće životne dobi bila je da ustanovimo Dan penzionera općine Centar. S tim u vezi, Općinsko vijeće Centar je donijelo odluku da se 27. april obilježava kao Dan penzionera općine Centar, a obilježavanjem tog datuma želimo istaknuti važnost ove populacije i njihov doprinos društvenoj zajednici, osigurati adekvatnu brigu i potaknuti uključivanje starijih osoba u društveni život, te podići svijest o problemima i izazovima starenja u današnjem svijetu. Naši sugrađani, penzioneri, ugradili su svoje radne vijekove u izgradnju sistema i naše domovine, a sada smo mi u obavezi da im uzvratimo i omogućimo dostojanstvenu i lijepu treću životnu dob. Također, za naše sugrađane treće životne dobi otvaramo centre za zdravo starenje. Na Marijin Dvoru centar već radi u punom kapacitetu, a u zgradi Svjetlosti ćemo za nekih dvadesetak dana zvanično otvoriti novi Centar zajedno sa Općinom Stari Grad, istakao je Ajnadžić, te dodao da Općina planira izgradnju Doma za penzionere, odnosno objekta za trajni boravak lica starije životne dobi.

 

Oduševljeni penzioneri razgovarali su sa načelnikom i vijećnicima naglasivši da se nadaju da će ova praksa biti nastavljena i ubuduće.

 

-Organizacija je odlična i zaista danas uživamo u svakom trenutku. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Ajnadžiću i Općini Centar što su nam omogućili da provedemo dan u ovom predivnom ambijentu. Lijepo ja kada čovjek ima priliku da pobjegne od gradske buke i ovdje udiše čist zrak, istakla je Sarab Bečarević.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti