(FOTO) Općina Centar pomaže sanaciju šteta od požara u Ulici Pruščakova

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 27. jula 2017. godine zajedno sa saradnicima obišao stanare zgrade u Ulici Pruščakova 5 kojima su stradali stanovi zbog požara koji je izbio u januaru mjesecu na navedenoj adresi.
(FOTO) Općina Centar pomaže sanaciju šteta od požara u Ulici Pruščakova

Naime, u zgradi u Pruščakovoj 5 izgorio je i urušio se krov, a pojedini stanovi u zgradi pretrpjeli su velike materijalne štete. Kako je ranije i obećao načelnik Ajnadžić, Općina Centar izdvojila je sredstva kako bi pomogla stanarima ove zgrade. U prvoj fazi, Općina je pomogla sanaciju izgorjele međuspratne konstrukcije te zajedničkih elektro i vodovodnih instalacija. Druga faza odnosi se na sanaciju krova koja je u toku i trebala bi biti završena u narednih desetak dana. Radovi se izvode u saradnji sa upraviteljem „Sarajevostan“ d.d., a u smislu sufinansiranja sanacije zajedničkih dijelova objekta putem programa nužne popravke na zgradi. S obzirom da je riječ o požaru koji je izazvao oštećenja koja predstavljaju opasnost za život i zdravlje ljudi, Općina Centar je su skladu sa Odlukom o načinu izvršenja nužnih popravki na zgradi sklopila ugovor sa upraviteljem za sanaciju putem programa nužne popravke.

 

Načelnik Ajnadžić razgovarao je sa stanarima i još jednom iskazao žaljenje zbog nesreće koja ih je zadesila.

 

-Naša obaveza je da vam pomognemo kako bi se što prije mogli vratiti u svoje domove. Osim sufinansiranja sanacije zajedničkih dijelova zgrade, Općina je pomogla i sanaciju oštećenih stanova. Kao odgovorna lokalna zajednica, stojimo vam na raspolaganju, kazao je Ajnadžić.

 

Slobodan i Gordana Anđelić, čiji je stan pretrpio velike materijalne štete, zahvalili su se načelniku Ajnadžiću na posjeti i ukazanoj pomoći i podršci u ovim, kako su naveli, teškim trenucima.

 

-Nakon požara dolazili su mnogi i obećavali pomoć, a samo vi ste održali svoje obećanje. Sve što ste rekli ispunili ste i mi smo neizmjerno zahvalni na tome. Naš stan pretrpio je veliku materijalnu štetu, kako od požara koji se proširio iz susjednog stana, tako i od vode odnosno prokišnjavanja kojem je uzrok oštećeni krov, istakli su Anđelići.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti