(FOTO) U toku sanacija dijela Ulice Bardakčije

Radnici građevinske firme „Bosman“ su tokom proteklog perioda započeli radove na sanaciji dijela Ulice Bardakčije između brojeva 65 i 85. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila nešto više od 14.000 KM.
(FOTO) U toku sanacija dijela Ulice Bardakčije

Do sada je uklonjen oštećeni asfalt te stara kolovozna konstrukcija, umjesto koje je postavljena nova. S ciljem sprečavanja oštećenja asfaltne konstrukcije od površinskih voda planirano je postavljanje dva nova slivnika za odvod površinskih voda koji će biti spojeni na gradsku odvodnu mrežu, te nivelacija postojećih šahtova i šibera za vodu. Paralelno sa ovim radovima pomenuta firma je, u okviru redovnog održavanja saobraćajnica na području Centra, uklonila stari asfalt u Ulici Bardakčije između brojeva 107 i 109 i u toku je postavljanje novog tamponskog sloja. Kako je planirano, slijedi asfaltiranje dijelova Ulice Bardakčije između brojeva 65 i 85 te 107 i 109.

 

U narednom periodu će građevinska firma „Bosman“ započeti radove na uređenju pješačke staze u Ulici Juraja Najdharta 117-119, te rekonstrukciju 160 metara saobraćajnice u Ulici Kartal donji.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti