(FOTO) Besplatna škola tenisa za učenike osnovnih škola

U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“, i ove godine organizovala je besplatnu ljetnu školu tenisa za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
(FOTO) Besplatna škola tenisa za učenike osnovnih škola

Cilj ovog projekta je aktivno popunjavanje slobodnog vremena tokom ljetnog raspusta, upoznavanje i druženje sa vršnjacima, popularizacija i omasovljenje ovog sporta.

 

Besplatna škola tenisa, koja se održava na teniskim terenima na Koševu, počela je 12. juna i trajat će do 28. jula 2017. godine. Časovi tenisa se održavaju tri puta sedmično, a planirano je da kroz ovogodišnju besplatnu školu tenisa prođe 60-80 učenika u više grupa.

 

-Učenicima je pružena prilika da nauče osnovne vještine ovog sporta. Kroz ovogodišnju ljetnu školu tenisa prošlo je oko 70 osnovaca sa područja općine Centar, a polaznike je odabrala uprava njihovih škola. Zahvaljujući ovom, prije svega korisnom projektu, učenici su imali priliku pohađati časove tenisa tri puta sedmično po sat vremena. Djeca su tokom realizacije projekta savladala najosnovnije elemente i vještine ovog sporta, a po završetku su im uručene diplome o uspješno završenoj školi tenisa, kazao je Guillermo Ariel Perez Gonzalez, trener tenis škole iz Teniske akademije „Head“.

 

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je izdvojila 6.000 KM.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti