(FOTO) Privode se kraju radovi na obnovi Pozorišnog trga „Susan Sontag“

Radovi na popločavanju i uređenju Pozorišnog trga Susan Sontag na veliko oduševljenje naših sugrađana u završnoj su fazi. Podsjećamo da su radovi započeli 24. maja 2017. godine, nakon što je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić u ime Općine Centar potpisao ugovor sa direktorom „Unigradnje“ d. d. Sarajevo Mustafom Durakovićem. Vrijednost ovog projekta kojeg finansira Općina Centar iznosi 1.141.802 konvertibilnih maraka. Za nadzor projekta zadužena je firma Coning d.o.o iz Sarajeva.
(FOTO) Privode se kraju radovi na obnovi Pozorišnog trga „Susan Sontag“

Kako je i bilo najavljeno, radovi se odvijaju planiranom dinamikom i bit će završeni prije otvaranja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Naime, privode se kraju radovi vezani za postavljanje rasvjetnih tijela, klupa, oglasnih panoa, a hortikulturno uređenje zelene površine na trgu završeno je tokom proteklog vikenda. Ranije su završeni svi radovi na podzemnim instalacijama, uklonjena je u cijelosti kompletna površina starih dotrajalih ploča, slojeva koji se nalaze ispod ploča, izvršeno je nasipanje novog tamponskog materijala, izlijevanje betonske ploče, a zatim postavljanje granitnih ploča dimenzija 120 sa 40 cm i debljine 10 cm.

 

Podsjetimo, idejni projekt je rađen po skici čuvenog arhitekte i urbaniste profesora Juraja Najdharta, a podrazumijeva popločavanje granitnim pločama cijelog trga i trotoara iz ulica Branilaca Sarajeva, Obala Kulina bana i Kulovića.

 

Nakon okončanja rekonstrukcije i uređenja ovog trga naš grad će dobiti jednu od najvećih i najljepših otvorenih scena za kulturna dešavanja u Sarajevu pa i u cijeloj Bosni i Hercegovini. 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti