(FOTO) U MZ Ciglane-Gorica održana edukativno-zabavna radionica za djecu

Predstavnici međunarodne humanitarne organizacije iz Virdžinije (SAD) “Međunarodne radionice za djecu” (TWI 4 Kids) u saradnji sa Mjesnom zajednicom “Ciglane-Gorica“ održali su 21. jula 2017. godine u prostorijama istoimene mjesne zajednice edukativno-zabavnu radionicu za djecu romske populacije.
(FOTO) U MZ Ciglane-Gorica održana edukativno-zabavna radionica za djecu

Udruženje “Međunarodne radionice za djecu“ provodi radionice za djecu koja su doživjela emocionalne i fizičke traume. Pomenuto udruženje 1996. godine pozvano je da u Bosni i Hercegovini radi sa traumatiziranom djecom u njihovim domovima, školama i sirotištima.

 

-Nakon svršetka rata posjetili smo Bosnu i Hercegovinu i tada sam osjetila ogromnu tugu. Traume koje su djeca ponijela iz rata su bile drastične i ja sam imala potrebu da učestvujem u njihovom ozdravljenju. Putovali smo u Sarajevo, Bihać, Zenicu, Gračanicu i druge gradove. Kroz muziku, igru, edukaciju i psihoterapiju pokušavali smo doprijeti do djece i na taj način odagnati njihove boli i pomoći im da ponovno budu djeca. Učimo ih da vole mir, život, da šire ljubav i poštovanje, rekla je predsjednica međunarodne humanitarne organizacije TWI 4 Kids Bobby Houser i dodala da su u Bosni i Hercegovini aktivni već 21 godinu te da pored naše države djeluju i na području cijelog Balkana.

 

Ovakva radionica se u MZ “Ciglane-Gorica“ održava već deseti put, a prisustvovalo je oko 40 mališana. Tokom radionice djeca su se takmičila u igrama, potom dodatno veselila kroz druženje i ples, a pred odlazak njihovu radost uveličali su i pokloni koje im je uručila predsjednica pomenutog udruženja, aktivistkinja Bobby Houser.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti