Otvaranje obnovljenog terena za basket u naselju Breka

U okviru projekta „Jesi li za basket“, kojeg realizuje istoimeno udruženje u saradnji sa Općinom Centar, u ponedjeljak 24. jula 2017. godine u 18 sati u naselju Breka u Ulici Jovana Bijelića biće otvoren obnovljeni teren za basket.
Otvaranje obnovljenog terena za basket u naselju Breka

Zahvaljujući ljubiteljima košarke i članovima ovog udruženja, te finansijskoj podršci Općine Centar, mladi sa ovog područja će dobiti obnovljeno igralište gdje mogu kvalitetnije provoditi svoje slobodno vrijeme uz sport i druženje umjesto u zatvorenim i zadimljenim prostorijama. Planirano je održavanje i revijalne basket utakmice gdje će nastupiti košarkaški reprezentativci i ljubitelji košarke.

 

Podsjećamo javnost da su u okviru pomenutog projekta u prethodnom periodu otvorena dva obnovljena igrališta i to u dvorištu Osnovne škole „Isak Samokovlija“ na Marijin dvoru te u naselju Ciglane u Ulici Husrefa Redžića. Također je u planu da se na području naselja Breka, osim pomenutog igrališta u Ulici Jovana Bijelića, obnovi i košarkaško igralište u Ulici Himze Polovine.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti