(FOTO) Rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije i sanacija ulice Budakovići

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Bosman“ Sunija Jahić, radnici pomenute firme su u okviru projekta sanacije Ulice Budakovići (Mjesna zajednica „Bardakčije“) i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u pomenutoj ulici do sada uklonili stari asfalt i kolovoznu konstrukciju i iskopali 250 metara kanala duž ulice gdje radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ polažu cijevi za novi vodovod i kanalizaciju i spajaju nove instalacije sa okolnim stambenim objektima.
(FOTO) Rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije i sanacija ulice Budakovići

Također je u okviru ovog projekta postavljena nova kolovozna konstrukcija i ugrađeno je 470 metara novih betonskih ivičnjaka. Za regulaciju podzemnih i oborinskih voda završena je ugradnja 225 metara cijevi drenažnog sistema, te osam novih slivnika koji su priključeni na gradsku odvodnu mrežu.

 

Kako je planirano, sa okončanjem radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, firma „Bosman“ će duž ove ulice, ukupne dužine gotovo 300 metara, postaviti novi asfalt. Prije postavljanja 1.100 metara kvadratnih novog asfalta biće urađena nivelacija 27 šibera za vodu i 10 šahtova.

 

Finansijer projekta je Općina Centar koja je iz svog budžeta za ovu namjenu izdvojila 126.600 KM, dok je za nadzor projekta zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti