(FOTO) Obilježena deveta godišnjica od smrti Ahmeta Hadžipašića

Na gradskom groblju Crkvice u Zenici prigodnim komemorativnim skupom danas je obilježena deveta godišnjica iznenadne smrti prof. dr. Ahmeta Hadžipašića, bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine, koji je umro od posljedica srčanog udara u 56. godini života.
(FOTO) Obilježena deveta godišnjica od smrti Ahmeta Hadžipašića

Uz porodicu, cvijeće na mezar Hadžipašića položili su njegovi prijatelji, nekadašnji saradnici iz vlasti, saborci, predstavnici zeničkog univerziteta, boračkih organizacija, a dovu za njegovu i dušu svih poginulih branilaca države BiH proučili su muftija zenički Ejub ef. Dautović i hafiz Halil ef. Mehtić. U ime Općine Centar cvijeće je položio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

 

Federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević je kazao da se na ovom časnom mjestu odaje počast velikom čovjeku koji je dao sve što je znao, umio i mogao za BiH, zbog čega je naša trajna obaveza da poštujemo takve ljude.

 

Načelnik Ajnadžić naglasio je da je Hadžipašić bio premijer koji je ostavio značajan pečat na aktivnosti koje je provodila Vlada Federacije BiH na čijem čelu je bio.

 

-Bio je veliki čovjek i humanista. Dužni smo poštovati lik i djelo i prijatelja i premijera, uvaženog prof. dr. Ahmeta Hadžipašića. Neka mu je rahmet duši i lahka zemlja bosanska, dodao je Ajnadžić.

 

Prof. dr. Ahmet Hadžipašić rođen je 1952. godine u Cazinu, a preminuo je 23. jula 2008. godine u Zenici. Funkciju premijera obnašao je od 2003. do 2007. godine. Bio je oženjen i otac troje djece.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti