(FOTO) Počela akcija uređenja gradskog parka “Jezero”

Na lokalitetu parka “Jezero“ koji se prostire ispod gradskog porodilišta do Alipašine ulice, danas je započela akcija uređenja i čišćenja, hortikulturni radovi, zamjena oštećenog mobilijara, koja će pojačanim intenzitetom trajati nekoliko dana.
(FOTO) Počela akcija uređenja gradskog parka “Jezero”

Radove izvodi više desetina radnika KJKP “Park“, u saradnji sa Općinom Centar koja svake godine kontinuirano obezbjeđuje sredstva za uređenje i održavanje ovog parka. U ovoj godini za tu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je 70.000 konvertibilnih maraka.

 

-Naš je zadatak da park ”Jezero” u najkraćem roku dovedemo u hortikulturni standard u kojem bi građani općine Centar i drugi posjetitelji mogli istinski uživati u tom prostoru. Ekipa će narednih dana raditi pojačanim intenzitetom, rekao je izvršni direktor KJKP “Park“ Mufik Muslić te dodao da je planirano i uređenje svih javnih zelenih površina na području općine Centar.

 

Prva faza uređenja parka podrazumijeva zamjenu oštećenih parkovskih klupa kao i mobilijara na dječjem igralištu i trim stazi, postavljanje korpi za otpatke, košnju travnjaka, čišćenje od korova izraslog na stazama i uklanjanje naslaga zemlje duž odvodnih kanala - rigola uz glavnu stazu kao i čišćenje od organskog i neorganskog otpada.

 

Sead Zejković, iako stanuje u općini Stari Grad, sa svojom suprugom svakodnevno posjećuje ovaj park.

 

-Unatoč tome što živim u Starom Gradu, supruga i ja u ovaj park dolazimo već dvije godine i to svaki dan i do sada ovdje nismo imali nikakvih problema. Dnevno šetamo desetak kilometara. Park je predivan. Lijepo se održava. Nema smeća. Napravljena je i nova staza. Jedini problem je što ima pasa lutalica, ali nadamo se da će se i to dovesti u red, rekao je Zejković.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti