Finansijska podrška Udruženju gluhih KS i Udruženju STELEKS

U Općini Centar upriličeno je uručenje zaključaka kojima se iz općinskog budžeta odobrava izdvajanje iznosa od po 1.000 KM za sufinansiranje aktivnosti koje provodi Udruženje gluhih Kantona Sarajevo te Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu „STELEKS“.
Finansijska podrška Udruženju gluhih KS i Udruženju STELEKS

U ime općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, koji je potpisao ove zaključke na osnovu kojih će finansijska sredstva biti prebačena na račune pomenutih udruženja, zaključke su uručili njegovi savjetnici Bećir Sirovina i Jasmin Gerin.

 

U ime Udruženja gluhih zaključak je preuzela Jadranka Sidro, sekretar udruženja. Sredstva koja je izdvojila Općina Centar će biti iskorištena za obilježavanja 65. godišnjice postojanja i rada Udruženja gluhih Kantona Sarajevo u oktobru ove godine.

 

Zaključak o finansijskoj podršci Općine Udruženju studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu „STELEKS“ preuzeo je potpredsjednik ovog udruženja Fuad Hajdarević. Studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu svake godine učestvuju na „Elektrijadi“ - takmičenju studenata elektrotehničkih fakulteta iz nekoliko zemalja regije. Stoga će izdvojeni navedeni iznos iz općinskog budžeta biti iskorišten za sufinansiranje odlaska naših studenata na pomenuto takmičenje.

 

Ovom prilikom su savjetnici načelnika Ajnadžića razgovarali sa predstavnikom Udruženja studenata Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i o projektu edukacije za programere, za koji je Općina Centar objavila javni poziv koji je otvoren do 1. augusta ove godine. Riječ je o projektu koji ima za cilj prekvalifikaciju mladih visoko obrazovanih ljudi sa područja Centra i pružanje mogućnosti njihovog bržeg zaposlenja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti