(FOTO) Projekat „Fitness ljeto“ okuplja sve više učesnika

Fitness ljeto na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“, projekat koji realizuje Udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun LN1“ uz finansijsku podršku Općine Centar, privlači sve veći broj zaljubljenika sporta i zdravih stilova života svih starosnih kategorija koji tri puta sedmično uživaju u dobroj zabavi, ali i izuzetno ozbiljnim treninzima.
(FOTO) Projekat „Fitness ljeto“ okuplja sve više učesnika

Realizacija projekta je započela 3. jula, a trajat će do 25. augusta 2017. godine. Za sve koji žele postići ili održati formu, besplatni treninzi realizuju se na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ tri puta sedmično i to ponedjeljkom, srijedom i petkom sa početkom od 19 sati. Treninge, u trajanju od 60 minuta, vode stručni treneri ovog Kluba, a na programu su različiti oblici grupnog vježbanja prilagođeni svakom uzrastu i bilo kojem nivou kondicijske pripreme.

 

Osnovni cilj projekta je da što veći broj građana stekne naviku vježbanja, shvati važnost tjelesne aktivnosti, te nastavi voditi brigu o svom zdravlju i izgledu i po završetku projekta. Prijaviti se mogu svi koji se žele baviti rekreativno nekom vrstom aktivnosti, fitnessa ili aerobika, a učešće je besplatno.

 

U okviru Fitness ljeta vježbači na raspolaganju imaju raznovrstan program od klasičnog aerobika, workouta, tae-boa, insanityja, boot campa do pilatesa.

 

Za sve one koji nemaju iskustva u grupnom vježbanju i nisu još uvijek sigurni da li mogu odgovoriti ovom dvomjesečnom izazovu, organizatori poručuju kako vježbanje vrlo brzo postaje čisto zadovoljstvo koje stvara „pozitivnu ovisnost”. Naime, dok vježbamo, tijelo luči beta endorfin, hormon zaslužan za kontrolu stresa i bolje raspoloženje.

 

Vježbači koji su sa mnogo želje i energije prihvatili ovaj fitness izazov dolaze u sve većem broju, a jedna od njih je i Rabija Bašić koja, kako ističe, do sada nije propustila niti jedan termin za vježbanje.

 

-Sa nestrpljenjem čekam termine i već sam za ovo kratko vrijeme stekla naviku vježbanja. Niti jedan termin do sada nisam propustila, a moram naglasiti kako ovo izuzetno dobro utiče na moje zdravlje. Osjećam se mnogo bolje i oslobodila sam se stresa, a već sam počela primjećivati i rezultate na tijelu. Koristim priliku da se zahvalim Općini Centar, a prije svega načelniku Nedžadu Ajnadžiću što je prepoznao dobrobit ovog projekta za svoje sugrađane i nadam se da će ovo postati prepoznatljiva praksa Općine Centar, istakla je oduševljena Bašić.

 

Pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave, te da na svježem zraku i u prirodnom okruženju potpuno besplatno učine nešto korisno za svoje zdravlje.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti