(FOTO) Disciplinskom centru za maloljetnike donirano 5.000 maraka

Već nekoliko godina zaredom Općina Centar pomaže rad Kantonalne javne ustanove „Disciplinski centar za maloljetnike“. Nastavljajući praksu finansijske pomoći ovoj ustanovi koja zbrinjava maloljetnike upućene od strane nadležnog suda, Općina Centar je iz budžeta za 2017. godinu izdvojila 5.000 maraka.
(FOTO) Disciplinskom centru za maloljetnike donirano 5.000 maraka

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Disciplinskog centra to je učinio direktor Nermin Mušikić. Disciplinski centar za maloljetnike je ustanova otvorenog tipa i počela je sa radom u maju 2012. godine, a u njemu se smještaju mladići i djevojke sa problemima u ponašanju, te oni maloljetnici koji su počinili neko krivično djelo.

 

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar sa velikim zadovoljstvom pomaže rad ove ustanove iako nema zakonsku obavezu.

 

-Nama kao lokalnoj zajednici zakon ne nameće obaveze prema vama, ali mi to moralno možemo i trebamo činiti. Posao koji radite je izuzetno odgovoran, a nama je u interesu da imate što manje problema kako bi mogli odraditi svoje funkcionalne obaveze na pravi način, poručio je Ajnadžić.

 

Mušikić je kazao da će pomenuta sredstva biti iskorištena kao podrška projektu dnevnog boravka za resocijalizaciju mladih i obnovu inventara.

 

-Općina Centar je u nekoliko navrata pomagala rad naše ustanove na čemu smo posebno zahvalni. Ove godine ste izdvojili 5.000 KM za podršku projektu dnevnog boravka za resocijalizaciju mladih i obnovu inventara, a uvjereni smo da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti, naglasio je Mušikić.

 

Pitanje maloljetničke delinkvencije tiče se svih nas, a dok mnogi drugi šutke zaobilaze ovaj problem, Općina Centar predvođena načelnikom Ajnadžićem iz budžeta izdvaja sredstva kako bi doprinijela rješavanju ovog problema.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti