(FOTO) Uspješno okončan ljetni nogometni kamp za osnovce iz Centra

U nastojanjima da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i u ovoj školskoj godini organizovala je ljetni nogometni kamp za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
(FOTO) Uspješno okončan ljetni nogometni kamp za osnovce iz Centra

Cilj ovog projekta je aktivno popunjavanje slobodnog vremena tokom ljetnog raspusta, upoznavanje i druženje sa vršnjacima, usvajanje novih navika, popularizacija i omasovljenje nogometnog sporta.

 

Naime, projekat je realizovan u periodu od 19.06 do 14.07.2017. godine, na terenima stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu. Djeca su imala priliku vježbati pet puta sedmično po jedan sat i savladati osnovne elemente nogometne igre.

 

-Polaznike ljetnog nogometnog kampa je odabrala uprava njihovih škola. Zahvaljujući ovom, prije svega korisnom projektu, učenici su imali priliku pohađati časove nogometa pet dana u sedmici po sat vremena. Na svakom treningu bilo je oko četrdesetak mališana. Projekat je realiziran zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, a vodili su ga licencirani fudbalski treneri, kazao je Muhamed Alaim, profesor tjelesnog odgoja iz „Centra za sport i rekreaciju“.

 

Općina Centar je za realizaciju ovog projekta iz budžeta izdvojila 6.000 KM.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti