(FOTO) Završeni armirano-betonski radovi na izgradnji pristupnog puta i stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana

Radnici građevinske firme „Sela“ su uspjeli okončati armirano-betonske radove tokom izgradnje novog stepeništa i pristupnog puta koji povezuju Ulicu Čobanija i Put Mladih muslimana (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).
(FOTO) Završeni armirano-betonski radovi na izgradnji pristupnog puta i stepeništa Čobanija-Put Mladih muslimana

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 37.700 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.

 

Nakon završetka izgradnje stepeništa u ovoj fazi projekta radnici postavljaju novu željeznu zaštitnu ogradu duž stepeništa nakon čega slijedi oblaganje stepeništa novim kulir pločama, koje su se za vremenske prilike koje vladaju na ovim prostorima pokazale kao najdugotrajnije rješenje, posebno tokom zimskih mjeseci.

 

Radnicima nisu išle na ruku vremenske prilike tokom proljetnih dana, strmina terena, te nemogućnost rada sa mehanizacijom, zbog čega je trebalo sve zemljane i betonske radove završavati ručno. 

 

Osim izgradnje novog armirano-betonskog stepeništa, ukupne dužine 65 metara, ugrađene su drenažne cijevi za odvodnju podzemnih i površinskih voda, koje su spojene na gradsku odvodnu mrežu. Sa realizacijom projekta izgradnje ove pješačke komunikacije lokalnom stanovništvu je omogućena lakša svakodnevna komunikacija.

 

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar, koja realizuje ovaj projekat, je pribavila potrebnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, dok je općinska Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina završila sa procedurom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na dijelu ovog zemljišta gdje je započela gradnja novog stepeništa i pješačke staze.

 

Navedeni radovi su započeli u aprilu ove godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti