(FOTO) Izgradnja novog „Ciciban“ igrališta na Nahorevu

Na lokalitetu preko puta Poljoprivredne zadruge „Centar“ na Nahorevu, pored postojećeg sportskog igrališta, radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ su u ponedjeljak, 10. jula 2017. godine započeli radove na uređenju dječijeg igrališta „Ciciban“, čiju izgradnju finansira Općina Centar.
(FOTO) Izgradnja novog „Ciciban“ igrališta na Nahorevu

U sklopu pripremnih radova uklonjena je visoka trava i samoniklo rastinje sa površine od gotovo 190 metara kvadratnih, a u toku je priprema terena za postavljanje novog dječijeg mobilijara. Pomenuti lokalitet je tokom ove sedmice obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicom Anirom Dedović iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar koja vodi projekt izgradnje dječijih igrališta na području Centra.

 

Kako je izvođač radova informisao načelnika Ajnadžića, na novom igralištu u Nahorevu planirano je postavljanje raznovrsnog mobilijara za bezbrižnu igru najmlađih koji ispunjava evropske standarde sigurnosti najmlađih – ljuljačke, klackalice, kula penjalica, njihalice... Za povećanje sigurnosti djece biće postavljena zaštitna ograda oko igrališta visine 1,5 metar. Ispod rekvizita će biti postavljena gumena anti stres podloga koja sprečava povrede djece u slučaju pada, dok će ostatak igrališta biti prekriven travom.  Također će biti postavljene i parkovske klupe i korpe za otpatke. Ukoliko dozvole vremenske prilike, završetak radova na izgradnji ovog dječijeg igrališta je planiran do sredine augusta ove godine.

 

Kako je javnosti poznato, osim ovog igrališta Općina Centar je finansirala izgradnju još osam dječijih igrališta „Ciciban“ na području sedam mjesnih zajednica Općine Centar za šta je iz ovogodišnjeg općinskog budžeta izdvojen iznos od 157.675 KM, dok je za realizaciju ovog projekta zaduženo komunalno preduzeće „Park“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti